Crear una aplicació intel·ligent d'energia per a comunitats de propietarisDescripció

L'objectiu del repte és unir en una plataforma i APP mòbil tota la informació energètica, de producció i consum comunitari i individual, tot creant una comunitat energètica on cada veí pagui pel consum realitzat de forma senzilla i eficaç i aplicant mesures d'eficiència energètica.


Context i descripció del problema

El sector de l'energia està canviant a passos de gegant, ocasionant que la població mundial s'hagi d'adaptar a un nou model energètic. Aquest model pretén trobar noves maneres de generar energia tèrmica i fotovoltaica sostenible, incrementar l'ús de vehicles elèctrics i els seus punts de recàrrega, centralitzar els consums, etc. Aquesta evolució, tot i tenir un impacte a escala global, també afecta a les agrupacions més petites, que d'altra banda també poden fer una gestió energètica més detallada i eficient. Un exemple d'aquestes són les escales de veïns. Les comunitats de propietaris han d'adaptar-se a aquest nou paradigma, i fer front a un augment del preu de l'energia que cada vegada és més elevat i menys sostenible a llarg termini. En aquest context, és important que des del sector energètic es trobin alternatives més assequibles i eficients, per tal d'aprofitar millor els recursos, reduir la contaminació i estalviar, i això ha de passar necessàriament per posar la tecnologia al servei d'aquestes comunitats, per exercir un control més exhaustiu i acurat de la seva activitat energètica.


Sector

Energia


És el moment de les comunitats energètiques!


Aquest repte té 7 solucions proposades.Tens la solució?


Introdueix la informació de la solució que compartiràs amb la comunitat del HUB Talent. Un cop ens ho enviis, revisarem internament si compleix amb els requisits mínims i t'informarem si ha sigut acceptada per ser publicada a la web. Molta sort i gràcies per participar!

Quins avantatges representa col·laborar amb vosaltres en comparació amb la competència (producte personalitzat, experiència elevada en la indústria, etc.).
Esmenta les empreses/projectes on has aplicat la teva solució.
En compliment de la legislació vigent en matèria de protecció de dades, li informem que les seves dades personals seran tractades per a la gestió del programa HUB Talent Metròpolis Barcelona. El Responsable de tractament és l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les seves dades personals no seran divulgades públicament i es tractaran confidencialment. Per a més informació del tractament de dades personals pot consultar la Política de privacitat a www.amb.cat.
Per tal d’accedir, rectificar o suprimir les seves dades i exercir la resta dels seus drets pot adreçar-se, adjuntant un còpia del DNI, a Serveis Jurídics, Exercici de Drets, Àrea Metropolitana de Barcelona, c/ 62, núm. 16-18 edifici A - Zona Franca 08040 Barcelona o bé per instància genèrica de la Seu Electrònica.
*Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris.