Reduir o neutralitzar l'empremta de carboni a la companyiaDescripció

El repte que es proposa és la definició de solucions en l'eix tecnològic, digital i de conscienciació-capacitació per reduïr o neutralitzar les emissions d'abast 3 de la companyia, vinculades a l'ecosistema extern de partners, amb l'objectiu de reduir les emissions en consum de materials i tractament de residus, entre d'altres.


Context i descripció del problema

A Aigües de Barcelona més del 80% de l'empremta de carboni és conseqüència de les emissions d'abast 3, és a dir, aquelles que són conseqüència de l’activitat de l’organització però que s’originen en fonts externes a la mateixa (viatges de negocis, productes comprats a tercers...). Dins d'aquestes, tenen un gran pes les emissions associades a la producció dels materials o matèries primeres consumides (principalment reactius químics) i també les emissions pel tractament de residus generats per la companyia. Aquestes emissions són les més difícils de reduir, ja que generalment requereixen actuar en col·laboració amb agents externs. Per això, el desplegament de solucions compartides per reduir aquesta part de la petjada és cabdal per assolir la neutralitat climàtica. A la vegada, això representa una gran oportunitat, ja que aquestes solucions també contribueixen a descarbonitzar les activitats i entitats vinculades als partners i, per tant, a la descarbonització global.


Sector

Medi ambient


Caminem plegats cap a la neutralitat climàtica!


Aquest repte té 7 solucions proposades.Tens la solució?


Introdueix la informació de la solució que compartiràs amb la comunitat del HUB Talent. Un cop ens ho enviis, revisarem internament si compleix amb els requisits mínims i t'informarem si ha sigut acceptada per ser publicada a la web. Molta sort i gràcies per participar!

Quins avantatges representa col·laborar amb vosaltres en comparació amb la competència (producte personalitzat, experiència elevada en la indústria, etc.).
Esmenta les empreses/projectes on has aplicat la teva solució.
En compliment de la legislació vigent en matèria de protecció de dades, li informem que les seves dades personals seran tractades per a la gestió del programa HUB Talent Metròpolis Barcelona. El Responsable de tractament és l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les seves dades personals no seran divulgades públicament i es tractaran confidencialment. Per a més informació del tractament de dades personals pot consultar la Política de privacitat a www.amb.cat.
Per tal d’accedir, rectificar o suprimir les seves dades i exercir la resta dels seus drets pot adreçar-se, adjuntant un còpia del DNI, a Serveis Jurídics, Exercici de Drets, Àrea Metropolitana de Barcelona, c/ 62, núm. 16-18 edifici A - Zona Franca 08040 Barcelona o bé per instància genèrica de la Seu Electrònica.
*Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris.